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맥주 목요반

Beer
Foundation
내 손으로
맥주 만들기
2.5개월 - 실습위주의 수업으로 수강생들에게 맥주의 전반적인 내용을 소개하고 재미와 흥미를 갖게 되는 수업
- 3대째 앤호이저 브루어리에서 일해온 브루잉 20년차 David의 강의
- 총 3시간 수업.

 

개강일 요일 시간 인원 수강료

2017년

9월 28일

매주 목요일
(총 10회)
오후 7시~ 10시 25명

수강료 35 + 재료비 35 = 총 70만원
 

 

 수강신청을 해 주시고 안내에 따라 결제해 주시면 수강신청이 완료됩니다.
 (수강신청 기간이 아닐 때에는 수강신청이 되지 않습니다).
 [ https://booking.naver.com/booking/5/bizes/110953 ]
 

 

 

회차 날짜 주제/내용 강사
1 9/28 Introduction to home brewing, taught in Korean and English.       
(맥주 자가양조의 기초 )
David
2 10/12

Students work in pairs to brew their first beer with DME. Recipe given by the teacher. 

(첫번째 맥주 빚기 실습 - 조별)

David
3 10/19

Students bottle their first beer. How to Taste Beer

- students get an introduction in tasting beer critically

(첫번째 맥주 병입 후 테이스팅)

David
4 10/26

Students work in pairs to brew their second beer with DME. Recipe given by the teacher. 

(두번째 맥주 빚기 실습 / 조별)

David
5 11/2

Students bottle their second beer. students are introduced to advanced “All-Grain Brewing"

(두번째 맥주 병입과 완전곡물양조이론 설명, 시연)

David
6 11/9

"Advanced brewing pt. 1

 (맥주빚기 심화 - 완전곡물로 빚는 맥주)"

David
7 11/16

Students bottle the previous beer. 2nd Beer Tasting

(첫번째 완전곡물 맥주 병입, 시음)

David
8 11/23

students bottle the previous beer and brew IPA with cotrol of water condition

(두번째 완전곡물 맥주 병입, 양조용수 조절을 통한 IPA양조)

David
9 11/30

Students bottle the previous beer. Lesson on incorporating fruits, peppers,

and spices into beer. Students create recipe incorporating non-standard ingredients.

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David
10 12/7

Students bottle their beer and receive a small party to celebrate the final class

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David
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