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맥주 목요반

Beer
Foundation
내 손으로
맥주 만들기

자가양조기초(기초 홈브루잉)
2.5개월 - 실습위주의 수업으로 수강생들에게 맥주의 전반적인 내용을 소개하고 재미와 흥미를 갖게 되는 수업
- 3대째 앤호이저 브루어리에서 일해온 브루잉 20년차 David의 강의
- 총 3시간 수업.

* 커리큘럼 및 일정은 강사 및 기관의 상황에 따라 변동이 있을 수도 있습니다.

 

개강일 요일 시간 인원 수강료

2018년

5월14일

매주 목요일
(총 10회)

오후 7시~ 10시

-양조실습이 있는 날은

강의 시간보다

1-2시간 일찍
오셔야 합니다.

그 시간은 실장과 함께 준비합니다.

20명

 총 70만원
 

 

네이버 예약을 하신 후에 

국민 011202-04-222004 전은경(수수보리)로
 
예약금(최소 10만원 이상, 수강료 전액현금입금도 가능)을 입금하셔야 수강신청이 완료됩니다(입금확인 후 관리자가 예약확정, 관리자 휴무일인 월요일, 금요일의 경우 입금확인이 지연될 수 있습니다).

현금 전액결제를 원하시지 않을 경우 차액은 개강일에 수수보리아카데미에서 카드로 결제하실 수 있습니다.


 (수강신청 기간이 아니거나 수강인원이 다 차면 수강신청이 되지 않습니다).
 [ https://booking.naver.com/booking/5/bizes/110953/items/2790655 ]

 

 

회차 날짜 주제/내용 강사
1 5/24 Introduction to home brewing, taught in Korean and English.       
(맥주 자가양조의 기초 )
David
2 5/31

Students work in pairs to brew their first beer with DME. Recipe given by the teacher. 

(첫번째 맥주 빚기 실습 - 조별)

David
3 6/7

Students bottle their first beer. How to Taste Beer

- students get an introduction in tasting beer critically

(첫번째 맥주 병입 후 테이스팅)

David
4 6/14

Students work in pairs to brew their second beer with DME. Recipe given by the teacher. 

(두번째 맥주 빚기 실습 / 조별)

David
5 6/21

Students bottle their second beer. students are introduced to advanced “All-Grain Brewing"

(두번째 맥주 병입과 완전곡물양조이론 설명, 시연)

David
6 6/28

"Advanced brewing pt. 1

 (맥주빚기 심화 - 완전곡물로 빚는 맥주)"

David
7 7/5

Students bottle the previous beer. 2nd Beer Tasting

(첫번째 완전곡물 맥주 병입, 시음)

David
8 7/12

students bottle the previous beer and brew IPA with cotrol of water condition

(두번째 완전곡물 맥주 병입, 양조용수 조절을 통한 IPA양조)

David
9 7/19

Students bottle the previous beer. Lesson on incorporating fruits, peppers,

and spices into beer. Students create recipe incorporating non-standard ingredients.

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David
10 7/26

Students bottle their beer and receive a small party to celebrate the final class

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David
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